Private Hosp vs. Gov Hosp

Hye mamas Sy sedang preggy 36w n masih dilemma utk bersalin kt pvt or gov hosp. 2 previous pregnancy sy lahir kt pvt hosp (dua2 czer) so yg ketiga ni sy dan suami pakat utk BTL (ikat), KK refer sy ke gov hosp,da jmpe pakar n anaest di gov..cume sy dilema tuk bersalin kt gov sbb asek dimomok2 kn oleh kwn2 ttg service di gov hosp,procedure dll..so can pls help?

31 Balas

Bersalin kat govt hospital ok je service. Mana2 hospital private or govt mmg ada nurse/doc yg mulut kurang menyenangkan. Tp buat dunno je. Sy anak pertama private, anak kedua govt. service govt better rasanya.