Private Hosp vs. Gov Hosp

Hye mamas Sy sedang preggy 36w n masih dilemma utk bersalin kt pvt or gov hosp. 2 previous pregnancy sy lahir kt pvt hosp (dua2 czer) so yg ketiga ni sy dan suami pakat utk BTL (ikat), KK refer sy ke gov hosp,da jmpe pakar n anaest di gov..cume sy dilema tuk bersalin kt gov sbb asek dimomok2 kn oleh kwn2 ttg service di gov hosp,procedure dll..so can pls help?

31 Balas

Private 👍 thun lepas sya beklinik d kk. Doktor saran kan sya brsalin dkat swasta lbh selesa n lyanan trbaik tdk prlu tgu lama2 😅 dan sya slamat brsalin bln5 dkt jmc 👶

Klu akak lebih baik bersalin di gov hospital.if case emergency cpt.akak sendiri husband suruh bersalin di private x nk sbb dah bykkes akak tgk spjg bertugas

Gov hosp pn standing jg dgn private sis..klu ada apa2 pn private hosp refer dgn gov hosp jg..cuma service tu kurang sikit sbb tampung pt yg byk😊

5y ago

Betul.terima kasih

Pengalaman sy bersalin di hosp gov stakat ni okay jer, doktor & nurse smua baik2 😊 harap2 ada rezeki lepas ni mau bersalin di private hosp pula

Hai mama, dont worry tak semua pengalaman kita di govt hosp adalah sama. Boleh try sendiri inshaaAllah everything will be okay

5y ago

Terima kasih sgt mama 😊

Government hospital ok je....memang mcm2 karenah staff....private hospital mesti lg ok sbb setiap yg mereka lakukan adalah wang...

Saya dah 2kali bersalin czer kat gov hospital je. Nurse & doktor ok je. Sis boleh minta duduk ward first class.

5y ago

Ok je. Masa ddk ward ddk first class nurse siap dtg lapkan badan saya LG. Saya dulu mula2 nk bersalin swasta jg. Tapi disebabkan baby besar so doktor swasta tolak suruh p gov.

Mommy belum cuba belum tahu, bersangka baik selalu. In shaa Allah segalanya berjalan lancar

5y ago

Tq mummy 🥰

Gov pn ok.. Jika mampu ambk pakej fpp, klo xsilap nma dia.. Then boleh pilih ward kelas pertama klo nak

5y ago

Kwn2 biasa la sis.. Yg okay pn kdg2 kata xok, wlpn stgh tu ada btulnya.. Tp skrg ni mostly hosp gov semua dh okay.. 😅👍

👆 ni cth fpp sg buloh. Utk hosp lain boleh je google atau tanye nurse kt kkia masing²