Private Hosp vs. Gov Hosp

Hye mamas Sy sedang preggy 36w n masih dilemma utk bersalin kt pvt or gov hosp. 2 previous pregnancy sy lahir kt pvt hosp (dua2 czer) so yg ketiga ni sy dan suami pakat utk BTL (ikat), KK refer sy ke gov hosp,da jmpe pakar n anaest di gov..cume sy dilema tuk bersalin kt gov sbb asek dimomok2 kn oleh kwn2 ttg service di gov hosp,procedure dll..so can pls help?

31 Balas

Sya pun dlm dilema...nak private or gomen.. Klu gomen sya boleh pilih class jga...gomen byk pakar...tpi klu Hospital Kat Sandakan Ni mcm2 dah sya dgr crita Dan pngalaman dri family n kwn2.. Mmg teruk. Jga layanan misi n dok.. Kena2 lgi byk dok pelatih...kadang yg cover pun bidan bukan doktor .. Klu Kat Hospital Likas Kk memang good service.. Tapi jauh n lain daerah .memang hospital likas high rekomen mcm prvt hospital....mudah2an Allah permudahkn urusan sya suami n baby...Allahumma amiiin... 🌺💞❤️🤰🏻👨‍👩‍👦👶🏻

4y ago

Hospital Sandakan ok ja. Lbh² lg klu kelas pertama. Bgitu jg dgn Likas. Sama ja. Dr pengalaman saudaramara & kawan² yg terdekat