Privacy suamiisteri

hye korang , maaf lah lari tajuk. nak sembang2 sikit je. bagi korang kan. antara suami dngn isteri still ada privacy or tak eh ? contoh macam phone lah , korang check ke atau korang tak check ? ntah lah saya rasa mmg phone tu privacy tapi saya rasa was was perlu ke tak eh check phone suami ?

8 Balas

husb sy mcm ni juga. sblum ni dia ok je hp tinggal mana2. sebulan ni dia melekat je dngn hp smpaikan mandi pun bawa hp 😅 tidur pun hp dia pgg. pernah la satu hari tu sy trnmpk dia chat dngn someone nama 'mira' (bukan nama sebenar) . saya tak baca la chat tu sbb dia pgg hp kn. cuma sekilas pandang terbaca nama tu. saya cari kt contact dia mmg ada nama tu. tapi saya cari balik chat , chat takde dah. pernah tany husb dia cakap miraa tu chat sebab jemput dia pergi knduri nikah si mira. tapi pelik knp didelete ? sedangkan husb sy bukan jeniss yg suka delete chat. entah la. ragu juga sbnrnya tapi entah. malas juga nak overthinking lebih2. setiap malam saya doa , kalau betul dia curang . let me know. i will let him go asalkan dia jujur. eh sorry. terluah disini pula

1y ago

kann. sy xpernh gaduh . sbb sy mmg jenis lembutt dan husb mmg jenis baran. sy xbole langsung klau kne bentak. husb pernah bentak sy sbb hal kecik. hahaha jd sy mmg xprnh berbunyi sy pendam je semuanya smpai sy rsa mcm . sy ok je klau kenyataannya mmg husb sy curang dan mmg sy akn lepaskn dia dkt pmpuan tu. 😅 sbb sy sndiri rse perubahan dia. entah la. semoga kita semua kuattt jika benar itu ujiannya. semoga awak dngn baby kuatt dan sentiasa dilindungi. luckily. sy xde anak lagi . and thinking twice untuk ada baby dengan keadaan dua2 mcm ni. huhu. even hati nakk sangat anak tapi :)

meh sye share cerita side sye. saya dulu mmg x check phone husband. but one day tu tergerak hati nak check. suprisingly, my husband punya perangai mcm mintak kaki. tengok benda2 x sepatut nya. bygkan kalau sye x check langsung agk2 sampai mati ke sye ni xtau yg husband sye tgok benda2 x sepatut nya tu? bila dh check pon still perangai mcm musibat. kalau x check? lagi mcm jin toncet agk nyee perangai dia. so bagi sye sgt2 perlu utk check. bukan nak kata laki ni semua jahat, tapiii sebaik2 lelaki nii still ade perangai "nakal" die tu.

1y ago

xperlu takut. doa je hari2. ya Allah andai suami aku buat sesuatu yg xbetul belakang aku, tunjuk kan lah. sye hari2 doa ni sampai lah benda penah kantoi sendiri tanpa saya check apa2 pon.

Sy dengan suami sangat transparent. Tak ada sorok apa2. Fon dia dah macam fon sy. Fon sy pun dah macam fon dia. Nak privacy dengan orang lain boleh la. Dengan suami tak payah sebab apa je yg nak disorokkan daripada pasangan? Padahal hal dalam kain dia pun kita dah tahu/ dah nampak. Macam tak perlu je sorok2. Kalau ada yg nak disorok agak 'sesuatu' disitu

1y ago

Betul, sy sokong. Sy pun macam tu rajin chek hp husband 🤭. Bukan apa berjaga jaga.

bagi sy tk perlu pun nk privacy hp. prnah ada kenalan kerja jenis mcm ni. privacy masing masing katanya. dalam diam, suami dia chat satu tmpt kerja istri (kenalan kerja sy jugak) benda yg bukan bukan. tapi istri dia taktahu pun, sbb katanya itu privacy suami. tak sampai hati nak bagitahu dia psl suami dia tu. so sy and org yg tau, just buat taktahu je la

skli skla perlu. shinggakn dia mpu tinggalkn hp depan tv ke, atas meja bila gi tandas. pglman sdri, sbb tllu rse mcm 'xpyah la amek thu tu'. bt diri sdri tdiam, bila 1 hri hati tgerak nk cek, dia dok mggatal dgn pmpn lain. elok dh kntoi, hp tu bsepah di mne² ya😂

1y ago

yee haritu penah lah tergerak hati nak check kan. check pnya check ada lah kantoi something. lepas tu dia bersepah letak phone. tapi sekarang macam menjadi jadi pulak melekat phone tu kat dia. sampai tukar pass phone

Alhamdulillah..sy dgn suami,HP kau ,hp Aq🤭😅..suami letak gak password tpi kita tahu.Klu rasa² curiga kat suami direct cakap tak nak simpan² buat sakit hati😅.. doa yg baik² fikir yg baik² InsyaAllah tak da apa😊

Kalau saya takde maknanya privacy. Lantak lah orang nak cakap apa, saya check jugakk. Dia laki kita, luar dalam perangai kita kena tahu. Kalau phone tu tak ada apa apa mesti husband tak kisah kann kalau wife nak check.

Saya tk chek dan tk suka siapa chek phone sy