Morning sickness

Hye.. Kandungan sy da nk masuk 4 bulan.. Tp mabuk sy x ilang2 lg.. Knape ea?? Rasa mcm nk nangis pon ade ??

58 Balas

Normal la tu sis. Ad 2 jenis org. Ada mabuk mual smpai 5/6 bulan.. sy ni dri awal sampai skrg tunggu nk bersalin pon mabuk muntah lg. Normal sis. Atas badan msing2.. ape2 pon nikmatilah dan syukurilah dapat rsai nikmat sebenar jadi ibu.. x smua org rasai dan x smua org sama..nati yg ni la buat kita jdi ibu yg sabar dan cekal💪😉👏👏🌷

huhu sis.. sy ade 2 x pengalaman hyperemesis gravidarum.. alahan n muntah yg teruk.. smp nk masuk 5 bln sis.. bertabah ya sis.. bykkan minum air..bila loya2 tu cri biskut2 tawar kemam2 dlm mulut.. sy mkn biskut 4 segi tu.. bila mengunyah tu mcm lega.. lps ngunyah tu loya la balik.. harap sis bersabar ye..

Sabar ya sis. Saya pun kena alahan sampai week 31. Bukan morning sickness dah. All time sickness kot. Siang malam muntah even tak makan apa2. Kering air mata menangis sebab tak larat, tak ada tenaga. Klinik & hospital dah macam 2nd home huhu moga sis cepat sihat ye

Saya 4bln lebih still lagi ada alahan. Start muntah masuk bulan ke2 sampai sekarang. Tapi sekarang alahan makin kerap lagi2 muntah. Cepat selsema, batuk sampai terkencing😂. Tapi xpela saya redha. Semoga saya dan baby terus kuat hadapi ni.

Tabah ye sis..sy preggy anak ke3 sblm ney morning sickness smpi 8bln..bau masakan smua tak boleh.nk pitam nye lain,muntah lain.lps je bersalin terus rindu smua tu sbb hanya time preggy je dpt merasa smua tu

Saya smpai nk masuk 5bulan bru ok.. Tu pon doktor kate patutnye 4bulan mabuk kamu ni dah hilang.. Katenye.. Padahal ramai je mommy2 at sini yg 4bulan pon masih mabuk kannn.. Pastu 5bulan lebih sy slowly ok taw

Normal sis.. Sy 5 bln loya tekak x dak slera mkn.. Berat bdn turun mendadak.. Alhamdulillah, bila kndungan masuk 6 bln.. Alahan semua hilang, selera mkn ok dan berat bdn pn naik dgn normal.. 😊

Masing-masing akan melalui pengalaman semasa hamil yang berbeza.. Puan kena positif k.. Memang takde ubat.. Nanti akan hilang sendiri.. Moga puan dan kandungan dalam keadaan sihat.. ☺️

Bertabah lah sis. Ada org morning sickness smpai bersalin. Bgantung jenis2 org jugak morning sickness ni. Pape pun keep on mkn vits,air ckup n makanan berkhasiat

doktor ckp alahan akan ada sampai bersalin. tp bergantung kpd individu. sy dulu alah seminggu dua je lps tu ok. masuk trimester 3 dtg blk alahan.