34 weeks

hye.. im new mummy here.. 34weeks now and still counting. takuttttt.. ni 1st baby. ada any advice? ?

59 Balas

Sis.. Sy pon anak 1st dulu takut nervous mcm sis.. Mcm2 fikir.. Lagi bnyak baca pengalaman org lagi takut.. Tapi bila sy baca tips sorg sis ni share sy cuma fikir jnji slmt lahirkan anak je.. Xkisah normal ke czer ke jahit ke tak jhit ke.. Sis tu kata meneran melahirkan baby umpama macam meneran berak.. Tahi keras.. Gitu la lebih kurang.. Fokus teran sehabis kuat sahaja jangan angkat punggung.. Sakit nak bersalin tak sesakit contraction.. Klau kena gunting pon xrasa sbb sakit contraction tu lagi rasa.. Mcm period painx10.. Hehe.. Jgn risau sis.. Nnti nurse dlm lbour room akan tlg lebih2 kalau kita xde pengalaman.. Moga dipermudahkan sis..

5y ago

alamakk. seramnyaaa. haha.. tima kaseh utk tips tuu. hrp sgt mudah bsalin. btol jgk. yg penting sumanya slmt. pk nk tgk baby jaaa ni 😍😍