34 weeks

hye.. im new mummy here.. 34weeks now and still counting. takuttttt.. ni 1st baby. ada any advice? ?

59 Balas

Tak payah takut sis.. Saya pun tiada pengalaman.. Bru shj melahirkn anak sulung pd 9/5 yg lepas... Just ada masa ni sis bykkn praktis cara meneran yg betul.. Tahu cara nk curi nafas masa meneran... Bykkn bce doa nabi yunus... Bykkn selawat... Bykkn mnum air zam2 atau yaasin... Sediakan air selusuh di labour room... Dan las sekali... Minta fokus kelahiran tu je... Jgn fikir perkara lain... Sebelum masuk labour room tu.. Mnta isi dlu perut... Makan sneakers bar(coklat) dan ambil bilangan ganjil kurma... Serta air zam2 /yaasin ye... Utk beri tenaga masa kt labour room tu nnt... Sb dkt labour room nk kne tggu bukaan tu ad wktu2 tertentu .. Tkut perut ksong.. Dan mnta maaf pd suami /ahli kluarga...mnta doakan dpermudahkn.. Ameen

5y ago

tima kaseh sis! btul tu. lupa pulak nk sediakan air zam2.. lps ni nk gi cari laaa. tahniah yaa.. dah slmt pun awk 😍 moga baby sihat!