34 weeks

hye.. im new mummy here.. 34weeks now and still counting. takuttttt.. ni 1st baby. ada any advice? ?

59 Balas

Bnyakkan solat, zikir dan doa. Minta dimudahkan urusan bersalin... Insha allah, smooth ja perjalanan nnt. Rehat kena cukup. Jgn gabra atau panik jika mai tanda cth: pecah ketuban atau turun darah. Ank first juah lagi perjalanan nk lahir bb tu. So, jgn kelam kabut. Tarik nafas. Makan secukupnya utk guna tenaga yg bnyk masa kat LB nnt. Xlalu mkn, minum susu pun ok. Janji kena makan. Kot lama duk dlm LB.xcukup tenaga nnt.