perkembangan bby..36 weeks

hye ibu2..ade x yg p scan tup2 dok kate kepala bby besar sikit..36 week 2 ari..n then ade mse perut rse kram kat bwah..tpi x de tnda2 lagi..bby pun gerak aktif...cume pinggang la sakit nk jln pun pyh je rse..huhuhu

1 Balas

Hi puan..lain pula dgn kes sy..scan 34weeks,baby kecik dr scan mggu yg sblumnye..doctor ckp mggu dpn scan semula nk tgk samada growth baby mkin naik atau menurun..jika menurun,36 weeks terus kena caesar..lepas je scan mggu ke 34 tu,sy trus mkn bnyk2 dgn harapan ank cpt besar dlm perut..tkut kena ceasar..alhamdulillah,lepas je scan,growth baby positif..besar n aktif..tp sygnye,sy kena juga ceasar sbb tulang pinggul kecil..jd kena ceasar pd 39weeks..n now alhamdulillah,baby dh pun 8 bulan..