Susu formula

Hye ibu2, nak tanya anak sy da na masuk dua bulan, susu badan sy pulak tiba2 drop jadi sy na bagi anak sy minum susu formula, tapi bila sy bagi je baby tolak.. Macam mana ibu2 ajar anak newborn minum susu formula ye..

2 Balas

anak sy bagi botol susu pigeon puting wide neck dia x tolak sis.dulu mcm2 jenis puting sy cuba last skali bagi pigeon wide neck.anak second pn terus boleh minum.sy bg lactogen step 1 cuba bg 2 oz dulu.najis baby ok x sembelit

2y ago

Ouhhh. Okey2 tq sis ❤️

Saya tiada pengalaman berkaitan susu formula. Jika susu formula diberi melalui botol susu, kena pastikan anak suka puting botol yg macamna.