Maltofer klinik kesihatan

hye ibu smua.nak tanya, saya ni dh 8 kotak telan maltofer sbb 3 biji sehari (dr suruh).tpi slma ni saya bli sendiri la sbb mereka klinik kerajaan tak bagi.tapi kawan saya cakap, dia dapat free je dari kk. siap dpt 2 kotak skli. you all mcm mna? memang beli sendiri ke? tidak la berkira tapi skrg ekonomi saya tengah tak berapa nak okay. jadi menangis juga bli tiap 10 hari.

40 Balas

Saya beli sendiri. Tapi saya makan sebijik je maltofer tu. Doc suruh makan 3biji🤣 . Lagipun hb saya ok je 13 keatas wlau makan sbijik. Bukan ape byk nau pantang larang dia takleh minum susu ke apa ke semasa makan maltofer. Kitanya suke minum yogurt semua tu. Makan benda bersusu. Tu malas nak telan smpai 3bj asing2 waktu. 😂 telan 1bj je. Tapi ok je hb.

depend. tak semua kk provide maltofer dear. sebab mcm awak cakap harga maltofer agak mahal. mcm kk/kd tmpt sy bg zincofer je. lain pada tu kena beli sendiri dkt farmasi😁. 2nd baby checkup swasta mmg dpt maltofer. sebab berbayo kan. jadi mmg doctor bg😂. tp maltofer tak sesuai dgn sy. doctor tukar ubat ferrous fumarate

Xsemua kk sediakn ubat utk ibu mngndung lain2 jenis. Biasa zencofer ngn obimin je. Sy pon beli sndri sebab maltofer stkt ni sedap dikunyah. Kalau mkn smp 3bji mmg xckup la bajet nk tggu smp 9bulan. Selain mkn maltofer bole je ambik zink lain cth buah Delima jambu Batu. Kalau hrpkn maltofer je. 3bji shari sy pon xsggup nk beli

3mo ago

saya no choice puan.sbb mkn smua bnda dlm alam ni pn hb 9lbih je tak pnh naik turun.demi anak, pejam mata jela 3 biji pn

sama saya .KK bekalkan ubat tu MMG tuk 30ibu mengandung..satu org sekotak..saya makan 1hari 3biji..selebihnya saya kena beli di luar..sbb limit ubat tu..xsemua org dapat..n MMG 1hari 1kotak..besar jugak modal beli luar..sbb saya makan 1hari 3biji .

3mo ago

kk tmpt saya mereka tak supply maltofer.kena bli sndri katanya.lain tempat, lain bos, so lain ubat

kalau xsilap sye mmg ade setengqh kk yg xsediakan jenis sekian2 ubat. 1st pregnancy sye dlu pun doc suh beli kt luar maltofer sbb dorg xbekalkan. tp sye makan xlama sbb hb xcantik. tukar iberet baru hb maintain. iberet mmg kk sediakan

3mo ago

iberet kan.saya smpai 2 kotak.dari 10.7 last 9.5.. memang btul2 tak jalan

klinik ada zincofer je saya rela beli sendiri makan iberet sepanjang preggy setiap bulan 2 kotak saya standby klau ada duit lebih , kalau ekonomi bln tu x ok saya counter dgn buah jambu ada duit bru beli sekotak

tempat sy pun sama. dia tak akan bagi moltofer wlaupun kita request nk moltofer sbb selain moltofer tak boleh nk telan. takde cara lain mmg kena beli sendiri. tapi sy makan 1biji sehari je. hb okeyy je takde turun

3mo ago

saya mkn 2 biji ni pun.. 9lbih je tak naik tak turun.iberet lagi laa.. skelip mata 10.7 turun ke 9.5😂 smua benda dlm muka bumi dh saya telan.sama jee

sy dapat free je d kk..3 biji skali makan..hb naik mendadat☺last ii sesuai dgn ubt maltofer mcam ii dh sy tukar ubt dkt kk last ii doktor bagi mkan maltofer☺alhamdullillah hb naik..dri 10 naik smpai 11 lebih

3mo ago

rzeki sis tmpt sis ada free maltofer.tmpt kami takde

Salam nak tnye maltofer kena makan 2 jam selepas makan yee? Sebb saya rasa saya salah makan ..saya makan maltofer then terus breakfst…terus drop hbs saya..sekrng hb dh 9.7 utk 36weeks 😢

3mo ago

Pg2 perut kosong kunyah maltofer dlu. Sulam dgn air jus. Lg cepat serap semua kbaikan dlm maltofer tu. Selang sejam baru mkn biskut dlu.... Jgn terus mkn berat.

macam klinik saya dorg cuma ada obimin dgn zincofer je . kalau iberet dgn maltofer kena beli luar . tapi saya makan iberet lah sebab taknak zincofer 😂

3mo ago

dalam zincofer ada asid folid dan vitamin lain dah awak. cukup kalau kita makan zincofer sahaja😊