bayi tidur

Hye ibu semua.Usia bayi sebulan polar tidur akan berubah terus ke?sekarang si kecil ni umur sebulan waktu siang byk berjaga dri tido . klau tidur pun lps bgn pgi dlm jam 11-12lbih dan akan tidur semula seblum asar .

1 Balas

Sebaya dgn baby sy... Mmg byk berjaga pun skrg. Pastu time dkt2 mgrib nti dia tido xsedar2 smpai la kol 9, 10 mlm. Lepas tu sy ada la tnya mkcik sy... Dia suruh tuam perut, kaki, tgn, blakang. Lepas sy tuam tu bru dia byk tido... Nmpak lena. Kalau x kejap2 terjaga & nangis.

4y ago

Sy beli tunku baby dkt shoppee.. Nk buat sndiri pun blh. Cari pasir sungai, lada hitam, halba, jintan, biji sawi.. Bungkus dgn kain kecik je besar tapak tgn. Lepas tu panaskan guna iron... Tuam dkt perut, kaki, blakang, dada. Baby sy 2 hari ni alhamdulillah lena tido.. Kalau x asyik terkejut2. Ni pun sbb sy mengurut... Mkcik tu suruh tuam baby. Kalau x mmg sy xpernah buat.