waktu tidur

Ank sy dah sebulan tp siang dia bnyk tdo,mlm kalau berjaga pun jam 12 cmtu.normal ke?tgk ank org lain yg dh sebulan siang berjaga boleh main

3 Balas

normal. baby tak tahu lg bezakan waktu siang dan malam. ibu boleh cipta waktu utk baby bezakan mana waktu siang dan mlm. waktu siang duduk di tempat terang, ada bunyi bising2 skit, main2 dgn dia.. waktu mlm cuma on lampu yg malap, keadaan sunyi, dan kurangkan main dgn baby.. cuba buat rutin dkt2 waktu tidur malam dodoikan dia. nanti lama2 rutin harian tu baby akan ingat sendiri.

Normal.. baby sy pun suka tdo.. umur baru masuk 2 bulan.. bgn sbb menyusu, nk mandi, poo2 jer.. time tu la nk main ckp2 ngan dia.. pergi mana2 pun tdo.. Alhamdulillah.. cuma nk ibu dia duk sebelah selalu..

28weeks bru aktiv dia gerak