Pantang Larang

hye.. ibu ibu semua... betul ke pregnant tak boleh nak potong rambut... seriuss laaa ? rambut kite tebal dan panjang.. cuaca dah panas pulak.. serius nak jea potong... tapi mertua ngan opah tak bg ... pantang larang katanya ? omaigad

29 Balas

Sya 8w potong je sis .. Sbb tukang gunting tu salon muslimah saya tnya blh ke potong rmbut katanya bole. Yg tk blh rebonding keritingkan rambut sbb bau nya akn bereffek pada baby. Dan pastikan smasa sis potong rmbut tu minta cuast yg pertama sbb tkt dia bagi nom last ke tkt org tu slps bonding rmbt tkt bau tu kita tk thn .. Sbb kesan bonding kan bau dia lmbt nak hilang

Apa kena mengena mengandung dengan potong rambut? Takut masuk angin apa semua tu ke? Kalau tak sure hal kesihatan masa mengandung ni elok la tanya doctor. Pantang larang pelik2 ni tak perlu la nak ikut sangat.

sy potong msa pregnant 3 bulan. panas rimas rambut panjang2. dgn wktu tu tgh musim panas lagi. dgn migrain loya ape semua. bertambah2 panas. xde ape pun. potong je. utk kebaikan kita jugak. nk bgi selesa time pregnant.

Saya potong je sbb dah panjang sgt sampai bontot. Nk pantang pn susah kalau rambut berjela sgt panjangnya. Tu org dulu punya pantang larang. Kalau parents u moden dorg takde isu pn psl potong rambut etc

mitos.. tp setahu sy lah.... org dlu2 x bg potong rmbut smpai x blh nk ikat.. sbb masa dlm pantang kita kna ikat rmbut kuat2 sbb nk bg angin dlm kpla tu kluar.. tu je sbnrnya

sy sblm preggy rmbut pnjang . dh dpt tau preggy plus alahan n pening kepala terus potong pendek . potong je tkde masalah pn

Sapa kata xboleh...boleh je...cuma jgn pendek sgt takut susah nk ikat masa pantang nnt. Tu jee..

Boleh je ptong rambut.. yg tk boleh rebonding. warna kan bagai dkt kedai gunting rambut tu je..

sy mmng xikut sgala pantang larang ni ..kluar mlm ke ,gunting rmbut ke ,mcm2 lg laa ..

saya potong rambut masa 4bulan preggy. cuaca panas sgt.. takda pantang larang pun