Fakta atau auta? Potong rambut

Hi semuaa, nak Tanya la boleh tak sebenarnya potong rambut pendek sebelum bersalin? My mum macam okay je saya nk potong rambut. But hairdresser pulak yg beecerita tentang pantang potong rambut, Betul ke? Masa pantang kne ikat rambut ketat² biar muka tak kendur? Saya potong rambut pendek smpai takleh ikat🤣. Panaihhh la Malaysia. Rambut pulak panjang tebal cam susah je nak jaga masa pantang. Cuba ibu² share sikit hehe #bantusharing #advicepls

4 Balas

saya potong je rambut masa kandungan 35w... pendek atas bahu...ingat sempat panjang nk tggu due date... sekali bersalin waktu kandungan 37w... masa urut utk buka jalan susu badan... tukang urut marah.. tapi saya buat bodoh jelaa..xde pulak bagitau jadi apa klau rambut pendek... malaysia panas naik mengamuk saya sepanjang mengandung😂...

saya pun baru minta suami potong rambut, dgn keadaan panas skg kepala sentiasa berpeluh mmg idok ler nk berambut panjang, menunggu due 30/5

pelik2 je hairdresser tu ya haha. kelakar. auta.

Auta😊