Minum air gula

Hye boleh tahu tak,ibu mengandung mesti Kene minum air gula berapo kali ya.

3 Balas

kalau first minum air gula tu sgkut , takyah minum dh air gula smpai bersalin . lepas brsalin baru minum balik utk tengok gdm tu lekat tak kt kita . kalau 1st minum air gula tak sangkut, nnt masa 7bulan repeat balik air gula

kalo kena minum 2x bergantung umur atas 25thn, bmi & history family juga la, sy so far kena sekali je la kalo ikt dok sb umur dah lbh 25thn & bmi sy berat blebihan (atas pd normal). kalo lebih sikit bmi sy mmg dah kena minum 2x

biasanya 2. tapi kalau berat naik mendadak, mungkin lebih daripada 2