tips minum air masak

hye ,ada tak mommies kat sini yg minum air masak waktu pregnant pun muntah ,even dah msuk trimester kedua . boleh kongsi tips tak mcm mna saya nak minum air masak tanpa muntah 😢

9 Balas

saya pon xboleh minum air masak asyik keluar balik ja, air sejuk pon xlalu nk minum..Dr bagi tips dkt saya utk letak air masak dlm botol & hisap sikit2 guna straw..cuba la sis kalau berkesan utk sis..mcm saya skrg, saya suka minum air suam panas2, ok dah xmuntah..boleh try n error yg mana serasi dgn bdn sendiri, yg penting kena minum air bg cukup

Saya pun sama minum air putih je rasa pelik mcm minum air paip tak kisahlah air dari COWAY ke, mineral ke. Segala air putih dan jenis mineral cuba still tak boleh nak telan. Doc bgth kalau tak boleh minum boleh ganti dgn jus buah. Kalau yg ada gdm kenalah tanya doc dulu cara apa yg sesuai utk gantikan air masak or air putih.

sy pon sama.. sy try mneral water lain2 brand.. last2 brand spritzer ja boleh telan.. skrg trimester ke 2 jgk.. boleh telan spritzer sejuk shj. lain org lain bdn lain penerimaannya.. try lah mcm² brand ye

Bykkan bergerak lps tu minum air…n satu lagi tips campurkan lemon sekeping dua dalam air botol 2litre…kena kekalkan hidrasi juga,kesian budak di dlm kalau tak ckp air😚

Klw sy bole ja, jnji dia msti air sejuk😂. Msa batuk dn selesma hritu pn sy bedal pn air sejuk jg, sbb air sjuk ja sy bole telan 🥲. Xbole air suhu biasa huhu.

Sy minum cmpr gn limau kasturi sebiji tanpa gula 😂 Doc kata 1 biji jew tanpa gula sbb klu tambah gula jd air manis dh 🤣 Alhamdulilah ok.. Sis cuba lah

kakak sy xbleh mnum air msak..jdi dia mnum air mineral je.jnji air putih bkn air manis2

try mineral water lain2 brand. mungkin ada salah satu yg boleh ditelan

sama la asal minum je muntah