Hb Low .

Hy , Nak Tanya Selain Dari Kafein , Makanan Atau Minuman Apa Yang Patut Dielakkan untuk bagi hb naik .

9 Balas

Saya masih minum coffee,doktor pakar yg review saya kata ia dibolehkan ,cuma jgn lebih 1 gelas sehari..boleh kata hari2 saya minum..cuma perlu jarakkan dengan pengambilan ubat dan makanan sekurangnya 2 jam dan makan yg berkhasiat..

Saya hantu kafein. So masa preggy ni minum je tapi hadkan jadi 1minggu sekali je minum. Then masa nak check kk, skip seminggu tak minum kafien. Saya minum ribena whitout sugar dan makan buah2

sis try mnum air rebusan nufiya..saya dh try hb pn naik cntik ..tpi ubat jgn lupa, saya mkn ubat dgn air limau kasturi..

Elakkan jugak mnuman bercoklat..sbb ada kafein jgk. Nk hb naik lg cantik..amek skali dgn vit c@buah+sayur

minuman bercoklat pun kena elakkan sis. atau try consume jus mamariam untuk mantain hb cantik

saya tak sure tapi saya cuma makan jambu batu sahaja untuk kekalkan hb yang cantik .

yg saya tau salah satu kafein,kalau yg lain im not sure

Minuman berkafein, bercoklat

takpasti