Pemakanan dan minuman

Saya hamil 11w.. bole kee kalau minum air kafein? Ada makanan atau minuman yg perlu dielakkan tak ?

5 Balas

kafein blh. tp elakkan atau kurangkan. tak elok utk kita dan baby. sy skrg 27w, dlm masa pregnant sekali je sy minum kafein, tetiba rasa perut x selesa. huhu.. tobat dh x nk. kesian kt anak. elakkn makanan yg tak fully masak cth telur masak separuh, sushi. elakkn maggie

saya dulu masa baru2 preggy nurse tak suruh minum berkafein, teh mcm tu.. better puan elakkn buat sementara waktu... semoga dipermudahkan sepnjng kehamilan 🤗

setakat seteguk dua takpe. Nak lepas gian. Pregnant ni kena kawal pemakanan. Sebab ada dua orang nak jaga. Kita dan baby.

kalau bolee elakkan dulu caffeine ye..sebabny caffeine nie xelok sangat nak diconsume waktu mengandung..

klau rsa teragak boleh mnum smggu skli sbb kafein ni boleh buat hb kita drop..