Alahan teruk

Hai ibu² saya baru 5w teruk sangat alahan nak makan pun tak boleh rasa mual nak muntah bila terbayangkan makanan, saya boleh makan maggi je bahaya tak untuk awal² kehamilan ni asyik makan maggi je ? Normal ke 5w alahan dah teruk

1 Balas

Makan je apa yg awak boleh makan. Tapi makan maggie jangan selalu sangat. Awal2 hamil ni baby tgh membesar perlukan cukup nutrisi yg baik. Kalau makan maggie tu awak tambahkan lah dgn ayam dan sayur n telur. Banyakkan makan buah juga. Vitamin yg klinik kasi jgn lupa makan ye. Normal lahtu awal2 mmg teruk. In sha Allah masuk trim 2 dah kurang atau hilang. Semoga dipermudahkan