Hubungan suami isteri makin dingin selepas isteri mengandung. Apa yang anda akan lakukan?
Voice your Opinion
Berbincang dengan pasangan
Berdiam diri sehingga pasangan mulakan dahulu
Meminta maaf dengan pasangan
Memujuk pasangan

6987 respon

22 Balas

Saya sejak lepas bersalin, rasa utk bersama dgn suami berkurangan. 😂 Mungkin sebab terlalu penat atau takut utk bersalin menyebabkan saya hanya kadang² sahaja bersama; itupun atas permintaan suami. Apa solusi atau ubat yang boleh menyelesaikan masalah saya yg kurang mahu bersama dgn suami?

suami sy yg kesian kt sy... sy ok je...dia risau kt bby dlm perut kalau nk bersama... sy plk setakat mengandung keinginan utk bersama selalu melonjak2...rase sedih lak suami xnk bersama

Alhamdulillah sejak saya mengandung ni .suami banyak mengalah,banyak jaga MKN dan minum saya dan banyak buat saya happy... Alhamdulillah...

Suami memahami malah dia yg risau jadi disuruh sy bykkan berehat. Senjak hamil ni mmg takde rasa nak bersama dgn suami.

masa mula2, melonjak2 rasa ingin bersama. Sekarang mungkin penat. Suami ok je. Dia faham.

merajuk dgn suami sbb dia buat xlayan tp suami xnk pujuk. dua2 senyap mereput kat rumah

bincang dgn psngn... klau tk bncng, tkde jln penyelesian ssh dan kite akn stress..

xberbincang pun tp suami sgt memahami..malah dia yg mntk byk berehat

suami paham keadaan kita, very considerate

skang ni mmg dh berkurangan.. nk ckp tp malu..