muntah makan zincofer

Hrni first day sy makan zincofer..tp sy muntah balik..kenapa jd begini..sedihnya sy..sblm ni mkn obimin xde la jd mcmni..

14 Balas

Mmg klinik kk akan bagi vitamin zincofer tu.. Sy pon muntah jgk.. So kne beli sndri la vitamin lain.. Nurse bgthu sy maltofer elok sgt dbnding dgn obimin x prlu mkn vitamin lain dh ckup yg tu.. Tpi hb sy still rendah x naik2 byk bulan jgk.. Last2 sy tukar ke obimin plus n jus mamariam Alhamdulillah trus naik cantik smpai skrg.. Tpi obimin pon sy kne mkn sblm tido.. Sbb sy akn muntah jgk klu x kne hati😅 sbb dia punya bau mcm zincofer..

5y ago

Xpe.. Sis try n error gitu..demi ank kita kne ikhtiar mana satu sesuai dgn kita.. Bila hb low tu tndanya baby kita x dpt zat yg ckup dr kita.nak elak prkembangn baby trbantut. So sis kne btul2 cri vitamin yg boleh naik kn hb sis..