Kencing Kotor + BP xcantik

Hri ni sy stress.. pg minum air gula. Lps tu jumpa nurse, kencing Kotor dan BP sy atas line nak ke darah tinggi. Semua benda hari ni mcm xmenyebelahi sy.. agak stress bila memikirkan. Kena ulang buat BP dan test urine setiap 2 hari. Ada x mommies kt sini sama dgn sy? Boleh ke bg solutions kt sy ape perlu sy buat...

10 Balas

Skrg sya nk msuk 35w sis..dari w 27 amik urine xpnah clear...stress jgk..tpi sya xde simptom apa2..mcm sakit msa nk kncing dll..tu yg risau..c+s result sya mmg borderline..mkna kna pntau...urine 24 h pn da buat tp result blm kluar lgi..td sya dot ubat msuk dlm vagina😅xpnah2 sya alami smua ni sblm ni...pngalaman sgguh...alhamdulillah dpt merasa..bp sya ok je xtggi pun..tp start mggu dpn sya kna pntau selang sehari bp kt KD smpai app doc mggu dpn..apapun hadap jela sis..moga smuanya baik2 je..lain ank lain pngalaman rezkinya

2y ago

sy alminya kne ujian urine 24hours. stress rsse. dgn hb low. hm

Saya check up tadi kat kk nurse cakap hb turun dari 11.7 ke 11.4 haihh kena ambik darah bt kali kedua, pastu ada meet up dengan pakar plk nanti and check BP selang sehari sebanyak 6 kali 🤦🏻‍♀️Kalau air kencing kotor tu sy pernah sekali kena masa first check up dulu. Sehari sebelum check up saya minum air masak banyak².. sebelum check up pun sy minum setengah botol air mineral alhamdulillah air kencing ok dah.. Macam sis lah hari ni sy pun stress lepas check up macam² kena 😂 tabahlaa

2y ago

sy sbb kena puasa kan.. tu jd pekat air kencing nya. pdhl smlm seharian mmg byk sgt sy minum air masak..

Banyakkan minum air kosong. Paksa diri minum sis. Pastu boleh minum barli kosong ke nak elak kencing kotor tu. Minum air gula kdg² blh pengaruhi air kencing kita, pastu puasa sama kan. Elakkan diri dari stress. Belajar teknik relaksasi. Positifkan diri sis. InShaaAllah semua baik² aje ok.

2y ago

in sha Allah sis. td suami balik keje terus belikan barli utk sy.. akan ku cuba utk buat yg terbaik asalkan anak dlm kandungan sihat.. tq sis utk tips nya..

hi awak, normal biasanya hari minum air gula air kencing akan kotor sikit sebab kita puasa kan belum makan/minum pape. saya pun sama pagi ni minum air gula then result air kencing tak elok. doc suruh buat ujian urine FEME kat klinik swasta then nanti share je result kat nurse kk.

2y ago

hrp sy pun mcm tu jgk . ameeenn

utk kencing kotor try minum air barli.. utk bp pula jgn stress2..tenang2 je.. kdg bila kita nk buat apa2 suka fikir byk.. lgi satu nk chk mggt kita puasakn.. boleh jdi mcm tu.. so just relax.. dgrkn music ke apa sblum chk apa2..

2y ago

aah betul tu, lain ank lain pengalaman.. 3 ank x sangkut gula, turn ank ke 4 sangkut sikit, chk 4 kali dlm sehari 😂..nasib x sangkut.. jg pemakann dlm sehari tu.. 😂..

sama dgan sy, pagi tadi check urine kotor dgan berat naik mendadak..selang sehari kena pegi klinik utk check urine, risau sungguh sy urine kotor

2y ago

kan.. risau sbb xpernah kena.. tu yg td lps tgk result je terus tny nurse knp yg ni tanda dgn pen merah. rupanya sbb kencing kotor. terkejut la jgk.. xpe la, benda dh jd.. jom kita sama2 banyakkan minum air masak dan barli hee ramai ckp okay minum air barli kosong

bertenang... minum air kosong secukupnya jangan tahan kencing senam... be happy

2y ago

🌻

minum air masak jer banyak2 mmg mnjadi

2y ago

sy dh pernah kena mcm sis .. kalau kurang mnum air msak jd kencing kotor .. dkt nk due date pom still mcm tuu smpai doc sruh check skali lg .. tp keesokan tuu sy dh brsalin .. skrg ank sy dh 3 bulan

minum air barli

2y ago

sama2