Bacaan bp tinggi

Assalamualaikum ada tak kt sini mommy yg bacaan bp tinggi di hujung2 kehamilan, sy skrg 35weeks, dah keluar masuk hosp 2x sb bacaan bp tinggi, doc cakap kalo sekali lagi masuk, doc akan monitor sampai bersalin . Skrg sy on ubat darah tinggi, dan hari2 kena p check bp kt KK , agak stress jgk sb KK tu jauh dari rumah, dan hari2 kena p . Ada cara x mcmmn nk turunkan bacaan bp😌😌

5 Balas

Sama la sy sis..alhamdulillah sy selamat bersalin pada 34week (emergency ceaser) sbb bp trlalu tinggi..masuk hospital kena warded tetap xtrun2 bp..dan skrg lepas bersalin tetap kena p monitor bp kt kk hari2..tp alhamdulillah lpas bersalin bacaan bp dah normal..n salah 1 symtom buat bp naik sbb anggota bdn bengkak..doakan anak sy cpt discaj dari NICU scpt mgkin..skrg dah 19 hari..sbgai ibu kena la sentiasa positif..🙂🙂

11mo ago

alhamdulillah tahniah sis, selamat bersalin, bp sy pulak, naik turun, kejap ok kejap xok, skrg hari2 kena p kk check bp. doakan urusan sy dipermudahkan yaa

sy dri mula buka buku pink.. smpai 35week ni.. setiap kali dtng klinik bacaan bp tinggi.. hari2x sy cek kat rumah ok bp sy.. tp tu lah setiap kali dtng klinik jantung jadi brdebar.. semoga Allah SWT permudahkan urusan kita bersalin.. kita dan anak sehat.. Amin ya Rabbal Alamin 🤗

11mo ago

kannn sis, bila p klinik mula la berdebar2 tu yg buat bp kita jd tinggi, sama jugak sy pon😂aamin sis, semoga Allah permudahkan urusan mengandung kita sampai bersalin .🤲

Sy mcm sis juga. Pun 35weeks jugak tiber lak tekanan darah tinggi, tp sy takde la sampai kena warded n kena on ubat. Cuma doc suruh monitor. Sy check Bp dekat farmasi je sis. Cuma bila sampai farmasi tu sy relax dlm 10 minit bru check. Alhamdullillah ok dah..

knpe x cek dkt klinik swasta or farmasi. free je. xde byr pape. sblm amek bp tu tarik nafas dlm2 dulu. tahan 2 3 saat. hembus. buat 2 3 kalii.

11mo ago

doc suruh check kt KK , tak boleh lari sis 🥲🥲

Mse cek bp tu relax je kosong kan minda. Xyh pk pape😂 urine ok ke?

11mo ago

Ohh ada protein mmg effect sikit la bp😂