How Old Do Your Baby Start Talking?

How old so your baby(ies) start talking? Mine 16months still not talking, other than his baby babbles.

11 Balas

anak sy 1tahun 5bulan belom pndai bercakap, tapi ada perkmbngn boleh mnyebut bye² dgn bhsa dia "da" dan utk tnjuk ssuatu akan sebut "bi" brbnding 2bln yg lps xpndai nk sbut ape².. alhamdulillah insyaallah kita jgn compare anak kita dgn ank org lain..stiap ank kmampuan dan kemahiran xsama..cuma kita sbg ibu ayah kne sntiasa brusaha yg trbaik.. ank xdpt atau dpt apa objktif tu, kita ikhlaskn shj..jadi kita xpening dan stress..the happy fmily is when the mom is happy 😊 dan perlu ambil note kalau nmpk ssuatu yg abnormal perlu rujuk pakar² yg berautoriti..

6mo ago

apa maksud bi eh, my son suka cakap bi🤣

Anak saya mula2 pndai sbut bapa n mama 1tahun2bulan..Skrg 1tahun5bulan dia dah boleh ajuk apa yang saya ckp..Dah boleh bgtau kalau mau makan,mau berak..Tapi xpa lain bdak lain prkmbngan dia sis..Rajin ja bawa anak brckp wlaupn kdang kita xfhm apa yang dia balas ckp dgn kita..

Around that age. Don't worry. They say Einstein started talking when he was 4! Just check the red flags for that age when it comes to communication. I think you will find it in the Baby wheel section of this app. Hope it helps

anak sy dh 1thn 5 bln pn tak reti cakap lg, cko guna bahasa dia yg dia tahu smbil tunjuk dia nak air, berak keluar main hahaah comey.. lain bdk lain cara dia jadi nikmati proses tu nnty kite akan rindu

kena banyak bercakap dgn anak sis. guna perkataan mudah difahami anak. berulang kali.. lama2 pandai. anak sa start cakap patah2 kata masa usia 1 tahun 3 bulan

My baby skrg 1y 5m dah b'ckp. Simple word je cth Nak, Yak (Berak), Makan, Air, Dog, Kucing, Mama, Baba, buat bunyi binatang. Sis kerapkan bercakap dgn dia guna simple word je. Insyaallah 🦾💕

ank saya 1 tahun 2 bulan dh boleh sebut sikit2 n now dh byk berckp tpi ank sya ckp semua jelas xdk terlo alhmdulilah...

anak sy masuk 18m belum ada sepatah pun...mungkin sbb byk tengok cocomelon..

4w ago

yeker Sis Anak Saya Banyak Tgok Dave Ava Samala 18 M takde Perkataan Lagi Cuma Mama Mama Je

Anak sy pun 18 bulan tk pandai bercakap lgi. Mcm mana ya

Exactly 1 year old