Ibu, mana satu pilihan hospital bersalin anda?

Hospital swasta terbaik: <a href='https://my.theasianparent.com/hospital-bersalin-swasta-terbaik-malaysia' target='_blank' >https://my.theasianparent.com/hospital-bersalin-swasta-terbaik-malaysia</a>
Voice your Opinion
Hospital kerajaan
Hospital swasta

1543 respon

13 Balas

kalau dlu mmng nak bersalin kerajaan.. tp suami kata rugi la tk guna panel dia.. mse anak 1st mmng bersalin swasta dan ada masalah.. uri pisah awal dr rahim.. so second pregnant memang kne bersalin swasta sbb doc dah tahu problem sebelum ni.. and yes.. sye punya kes ni 1st time ada dkt kpj johor.. doc smpai tak tahu nak buat mcm mne dan apa punca uri pisah awal dr rahim.. alhamdulillah ibu n anak selamat.. semoga bersalin yg ni nanti lg senang dr anak 1st dan tak ada apa2 risiko mcm anak 1st.. tk sanggup bila dgr doc ckp "jantung baby tinggal 10%" fuhhhh time tu wlaupun dh tak kuat tetap gigih kan diri push anak dgn sekali teran je.. klau tak dah kena ceaser dan mungkin bby tk boleh selamat.. alhamdulillah bulan dpn 3tahun dah umur anak soleh tu.. doa kan sye ye semua.. semoga bersalin anak 2nd ni lg mudah dr abg dia..

ikutkan hati dek pengalaman lepas, nk je bersalin kt swasta. serik dh bersalin kt gh. 😔 tpi apa kan daya skrg kt pahang, hospital swasta pun 3 jam perjalanan. tknk ambik risiko. berserah jelah moga2 nurse gh area sini baik2.

Memang plan 1st baby nak swasta je tapi musim2 covid ni.... Hurmm... Ekonomi saya & pasangan tak memberangsangkan pulak 😭 Jadi tiada pilihan lain selain proceed di hospital kerajaan.

kalau ikot hati nak ja swasta...tp ikot kemampuan x mampu p swasta....so kerajaan pun ok...baby dan ibu sihat dan selamat ja insyaallah mana2 xpa kerajaan atau swasta 2,2 ada dokter

waktu pandemik ni , nak juga bersalin di hospital swasta , nak suami teman sekali. Harap negara kita ke arah endamik dan suami boleh hadir teman di hospital kerajaan

Alangkah bagus nya klu suami dpt teman isteri bersalin. Tp buat la swab dlu utk suami juga.. Isteri perlukan semangat dr suami, bkn misi yg suka marah2 je..

InshaAllah hospital kerajaan. Bkn xnak hospital swasta, kalau ada komplikasi apa2 tkdg hospital swasta tolak jgk pt ke hospital kerajaan.

tag saja swasta apa salahnya angan2 saja ba.sebenarnya branak di hospital supsidi.😝

Hospital kerajaan

private hospital