Ibu, beg hospital dah ready ke belum?

Voice your Opinion
Ya, semua dah siap!
Separuh jalan sudah, tinggal sikit lagi!
Masih berfikir-fikir apa nak pack...
Tak start lagi, TOLONG!

634 respon

25 Balas

32weeks hari tu smua dh dlm bag.Tuk brg admit pinggan mngkuk pun dh dlm bakul,tggal msa nk admin msuk air panas.Makanan bekalan pun dh stnby pack cantik2 dlm bag..sbb slu x smpai 38 weeks mmg brnak..so..awal prepare...skrg 34w3d

tak beli apa apa lagi barang baby...baru beli breast pump je ...masih blur ...sbb anak first and dah berumur 38 tahun...igtkan mmg dah xde rezeki nk dpt anak..sbb tu xpenah terfikir..

2w ago

Google je sis.. takpun tgok tt.. bnyk video & sgt membantu ☺️

tinggal sikit je lg 🤭 bby kali ni pakai abg dia punya ja sbb abg dia xsempat nak pakai ,xkisahlah nanti dia lahir laki/perempuan pakai je lh 😊 xnk mmbazir.

Baby first.. nak packing pon xtau nk start dari mana. Barang masih belum lengkap😅 baru beli sikit ii. 😅 tapi saya baru 27weeks. Sesuai dh ke nk kemas ii??

menunggu hari.. nurse check perut, kepala baby betul2 kt bawah dh.. jangkaan esok or lusa katanye. .skrg ni 38w3d.. due 15/9

ada sikit lagi yang belum beli .. sekarang baru 6 bulan ... baju semua pakai yang anak sulung punya .

Da 5 bulan. Belum buat pape. Masih termenung.

1w ago

Kan rase cam malas jee. Ni kang tahu tahu da sampai mase 😂

belum lagi.. boleh tolong listkan tk barang apa nk bawak hehe😁saya first time mum

barang semua dah ready..due 21 sept ni. doakan sy dipermudahkan bersalin ye..

Nak pack tapi kena balik kg dulu. Nenek atuk dia lebih excited nak beli 😂