Perut mengeras 25 weeks

Ho..saya 26 weeks skrg..perut asyik mengeras..n baby mcm krg aktif..nk pg hospital mcm was2 sbb klinik kesihatan srh kira pergerakkan baby 28 weeks..normal ke mcm ni?

5 Balas

Sama mcm sy wktu 25 weeks. Perut sering mengeras, lps tu rasa bby kurg aktif. Esoknya sy bawa pegi klinik swasta sbb risau. Dktr check, Alhamdulillah baby ok ja sbnrnya. Dktr kata mgkn sy byk buat kerja atau kurg mnum air. Mase scan pn, baby byk tdo😂. Tapi keadaan fizikal & heartbeat alhamdulillah ok. Usia bawah 28, gerak sikit2 tu ok lah. Nnt yg kena tgk wktu usia 28 ke atas.

Sy high risk pregnancy, masa 25w pun rasa baby kurang aktif dari biasa, sy tak sedap hati. Sy terus ke PAC hospital. Doktor scan n check jantung anak. Warded satu malam utk pantau jantung anak guna dopler. Alhamdulillah okay, esoknya boleh balik. Kalau rasa bimbang pergi lah klinik swasta atau kerajaan ya. Jgn ambil risiko mummy 😘

normal. baby xkn gerak setiap hari selagi belum 28 weeks. sbb dia berat pun x smpai sekilo lg. mmg ade hari rasa. ade hari tak. dah start kira masa 28 weeks n baby kurg gerakan dlm 12 jam, masa ni perlu risau

samaaaaa sblm ni kerap ja rasa mcm dia takda rehat ni skrg 25w jrg dah rasa sampai saya panik dah. tp malam kalau baring tu haaa senak perut dia gerak😂

rsnye normal tu..sy pun 26weeks..jarang sgt dpt rs baby gerak siang2..wktu malam je kerap rasa..kdg2 sembang panggil2 nama baru baby gerak..