Perut Mengeras, Tanda Nak Beranak?

Hari ni sya 38 weeks n 2 days.. Perut asyik mengeras dr pg td smp skrg.. Gerakan baby ok.. Juz rasa perut mengeras selalu.. Tanda nak beranak ka tu?

3 Balas

ya boleh jadi tanda nak beranak juga... gerakan baby pastikan aktif ja.. kalau kurang gerakan dari 10 cepat2 jumpa dr ya sis... moga dipermudahkan

sma la..sy pn bgtu..dri kemarin lgi perut mengeras dan sakit..tpi blm ada tanda2 mcm keluar lendir ka apa..

Betul sis . Kebanyakkan sy baca time weeks mcm nie kalau mengeras tu tanda nak bersalin