Mitten

Ho I'm Newbie Here. Hehe Assalammualaikum Semua.. Saya Nk Tye. Baby Pakai Mitten Mmg Tak Baik Tuk Growth Die Ke. Lepas tu kenapa Kulit kepala anak saya berkerak ye. Macam kelemumur... Umur die sekarang 2 bulan 24 Hari.. Worried mother

3 Balas

yup ckup sbulan xpyh pkai mitten dh sb nk bg pergerakn dia tgn bergerak dan mncapai brg2 kelilingnya..Dia ckr muka tu normal..Mula2 ckr lpas tu dh ok..Jgn isau smua normal..Sye sllu bg bby xpkai mitten masa dlm pntang lg..Pkai tme malam jew..Siang xpkai..Bg ade rse bnda sekelilingnYa...

5y ago

dia explore tgn tu trik rmbut ckr muka pastu tgn tu letak kt kt tmpt mnyusu bdan kte..Normal je tu..Kalau dia mcm terangkt tgn sb terkejut tu normal jga..Pkai tme sjuk2 je mcm duk dlm aircond ke boleh jew...Tpi musim nie pnas jdi xpyh pkai pon..

Waalaikumussalam...Bby da sbulan tak perlu da pakaikan mitten,ada juga yg x pakaikan lgsung dr dlm hari lagi.. Pasal kepala bby tu,bkerak sbb x bersih tu lps bsalin aritu.Sy lps cukurkan,buh mnyk zaitun/klapa dara nk bersihkan.nak buang kerak2 tu.Try buh mnyk n sapu2.

5y ago

Nipiskan boleh.Senang nak bersihkan saki baki darah kotor/lendir dikepala bby. Nanti rambut yg kluar,rambut baru n sihat.

Yg kepla tu normal je ade kerak tu tpi lma2 akan hilang sndri..Klu sye jrg guna shampu tkt xhilang sgt..Tpi klu bercukur tu akan cpt hilang yg kerak2 tu..Ltak bdak2 sjuk sikit..Klu lpas bercukur..Bg sjuk2 kpla...

5y ago

Sama2