Masuk 39weeks last minit ada gbs

Hm ") lemah rasa bila tau ad gbs .. mommy ii ? Pernah ke ada GBS ok ke bersalin ? Baby okey ke🥲🥲 rasa down sangt

9 Balas

Hi, saya pun ada gbs. Alhamdulillah, selamat bersalin normal 15/5 haritu. Sebelum in labour, nurse akan masuk kan antibiotic dekat kita 4 jam sekali sampai la masuk labour room. Bila baby dah lahir, baby pun akan dapat antibiotic juga. Lama dekat hospital sebab baby jaundice je. Jangan risau ok, inshAllah semua selamat.

saya pula last minute ada discharge. sebelum ni takde apa apa masalah. hujung2 38w baru test and belum ada result. sekarang ni dah 39w redha dan selalu doa supaya result negative. jumaat ni dah serah diri. doc nak bagi antibiotic pun tak boleh sebab belum ada result 😢

4w ago

Semoga dipermudahkan urusan awk

saya last minit 39week pon baru tahu ada gbs alhamdulillah bersalin normal baby sihat cuma nanti baby wad lain , kalau baby ok nurse akan hantar baby ke mummy, saya perasan celah peha tepi miss v jadi biji ii macam gatal ii

GBS saya paling tak suka...bila doktor pakar pecah air ketuban mula lah gatal² dkt bawah srs mmng menyakitkan GBS ni dh lah tgh sakit dia dtg pulak dgn gatal² kt bawah ...KLO blh jauh kan lah

saya mom yg ada gbs, alhamdullilah bersalin normal and anak tk ada apa apa. Tips saya klau dh rasa contraction terus pergi emergency supaya nurse sempat cucuk antibiotics

4w ago

Okey sis

Kalau ada gbs, sebelum bersalin tu doktor akan on antibiotik kat awak untuk kurangkan risiko baby terkena kuman GBS. Semoga dipermudahkan urusan ya

4w ago

Aminn terima kasih doanya❤️

sama laa kita, hujung hujung macamni baru detect gbs 😢 semoga Allah mudahkan urusan kita dan baby. tanda nak bersalin pun takde ni

sy 40w gbs 😌😌.. xbsalin lg.. tnda pn xde

Mudahan Allah kurniakan kelahiran yg selamat

4w ago

Aminn 🩷