38 weeks - GBS carrier

Hi mommy, hari ni dapat result GBS carrier 😭 risaunya rasa! Then baca baby kena tinggal hospital lama terus rasa down 🥲 please share experience positive dengan saya. Mom to be here 😘

1 Balas

xde la. masa tau result awak xtanya doctor ke? saya masa tau result gbs+ sy terus tanya doctor effek ke kita dan ke baby mcm mana. doctor terangkan dkt saya, risiko bila kita bersalin normal baby nak terkena jangkitan tu ada. kira if awak dh ada tanda bersalin please alert terus ke hospital dan inform doctor yg awak gbs +. supaya doctor dpt on antibiotik dkt awak. paling max doctor akan pantau 48j baby kita. if xde pape baby boleh discharge.

2y ago

inn shaa allah baby kita xde pape okay. incase if air ketuban awak pecah dulu cpt2 trus pergi hospital. jgn tunggu tau. kalau baby xde pape dlm masa 48j tu baby boleh keluar je. kecuali baby kena kuning sekali itu mgkin lama. sy pon due bulan 1 ni. 2nd baby baru detect gbs awak. mudah mudahan proses kelahiran baby kita dipermudahkan na. jgn stress tau awak.