Disahkan gbs

Seawal berapa minggu korang disahkan gbs? Saya risau la sebab baru 18weeks dah ada candida 🥲🥲 #ingintahu #firstbaby #bantusharing #pleasehelp

7 Balas

sy gbs+ detect masa 12w+ masa pregnancy kedua..first perasaan sm mcm puan risau tp Alhamdulillah selamat besalin January lps..on antibiotics 15-20 minit ke lr sbb tb2 rasa nk besalin..besalin normal n baby admit wad scn satu mlm je ..In Shaa Allah semua baik2 je puan..

12mo ago

Saya pun dah disahkan gbs awak, Thankyou awak doakan saya selamat melahirkan ya bulan 11 nanti 💗💗

sy tba2 kuat kputihan sblm tau preg lagi .. Test upt + , trus g klnik pskit luar utk cek kputihan .. msa tu baru 5weeks , dh +gbs & candida ... smpai skg nk masuk 34weeks .. Kna bykkan bersabar laa ye , seksa skit klau yg gatal , petih , merah2 tu ..

12mo ago

Thanlyou awakk, saua sejak disahkan gbs ni saya jadi asyik fikir je camne nanti nak beranak 🥲🥲

tak kira berapa usia kandungan kita. kalau keputihan awak yg gatal2, bertukar warna, berbau boleh buat swab test lg. sy ada both gbs&candida

12mo ago

saya sepanjg pregant kputihan mmg ada , tp mcm mne nk hilang kan, tp takde la sampai tahap gatal n berbau .. dh penah test Gbs , xd ppe tp tula skrg kerap keputihan ni muncul

saya 18 weeks pun candida + gbs. next appt bulan depan. huhu tktahu la mcm mane. saya positive kan jela diri ni. selagi baby ok

12mo ago

ada g mommy yg keputihan biasa. tapi last2 swab masa nk bersalin ada gbs. kalau keputihan tu buat awak @deanna nana tak selesa. inform nurse kk. klau nurse tak layan pergi klinik luar utk buat swab test

saya 12 weeks dah dpt detect ☺️ . tapi lama lama dia hilang dah skrng 7 nk masuk 8 bulan . dh ❤️

12mo ago

Keputihan ke hilang

candida xbahaya..tu flora (excessive).yg bahaya gbs masa bsalin vaginal birth..try buat sitz bath

12mo ago

sitz bath tu garam+ air suam panas...pstu rendam /duduk dlm tu..ibarat mcm mandi laut pn boleh..air panas2, masin...;)

saya dah nak dekat bersalin baru detect 🥲 sebelum ni check normal je ..