GBS positive

Ada x ibu2 yg positive gbs..yg tgh pregnant dan dh selmat melahirkan..boleh share pengalaman korg x? Sy disahkan gbs + dan skrg ni rasa down sgt bila tgk ada yg share baby x survive..down sgt2..

4 Balas

Alhamdulillah dapat detect masa pregnant , bkn slps bersalin. sy pon gbs tau masa week 36. sempat habiskan antibiotik before deliver. & masa bersalin pon on antibiotik. Alhamdulillah baby okay je sihat walafiat. sis cuba fikir ve & follow je apa dr ckp n make sure makan/guna ubat yg dr bg. In sha Allah baby okay

1y ago

haah dpt antibiotik makan. msa tu dh 36w. nnt jmpe dr cuba tanya dr ade apa2 ubat dia akan bg ke utk gbs.

Saya dpt detect positive gbs masa 12w hari tu. Doc bagi ubat insert dan ubat antibiotic makan selama 10 hari. Keputihan berkurang tapi still ada. Skrg dah 18w. Nanti 35w doc akan ambil sample lagi skali. Harap harap nanti dah x positive gbs dah 🥺

2y ago

maaf sis.. mcm mane ye detect gbs? n sample ape yg diambil? keputihan ke?

gbs ni kalo masa bersalin doc akn bg antibiotics dlu. pape pon sis boleh amalkan minum barli juga

2y ago

baik..terima kasih sis

maaf sis.. tanda2 gbs mcm mana ye

2y ago

ni part yg sy alami sis - rasa sakit buang air kecil -keputihan+darah