Susah tidur

Hm lately ni susah sangat nak tidur time malam ? is it normal utk preggy mum 30 weeks? Anyone mcm saya tak?

42 Balas

36w Sama la bukan susah tido.. Memang xleh tido pun, pukul 4-5pg baru boleh lelap. Sebab perut rasa sakit.. Baby gerak kuat & menyakitkan, tak tau lah mengeras ke, tegang ke, tapi rasa penuh perut & sakit kat kawasan ari2.. Menyucuk2 je rasa, tersentap2 rasa sakit tu kat ari2.. Duduk tak kena, Baring & mengiring lagi la.. Kena berdiri baru ok sikit..

4y ago

Aduh risaunya. Macmmn ye nk g keja kalau sakit mcm ni.

Saya pun lalui bnd yg sama..dh masuk 34week ni, alahaiiii bukan main ssh lagi nak pusing Kiri Kanan tdo...kdg mata mmg ngantuk sgt, tapi disebabkn rasa sakit dkt bahagian ari2 dgn celah paha ,mata jadi segar balik ,nak tukar posisi baring mmg rasa sakit blm lagi bab2 nak bangun kencing bykali lagi...kdg mmg rasa tdo tganggu sgt.

4y ago

Tulah klo tdo mgring kan kaki kepit. Baby cn menolak .jd xselesa ,tpksa tdr kangkang kaki🤣haish serba xkena 😂

I was okay masa 30 weeks. Masuk 35weeks and above fuhhhh.. nak tido sangat susah. Semua tak kena. Panas lah perut senget lah sakit belakang lah kaki cramp lah. Tapi takpelahh. Sikit aje lagi. Bertahan. Nanti nak keluar baby lagi, bertahan lagi sakit selepas tu pula huhuhu 😣😣😣

Normal sis sy pun sama setiap hari klw mlm xblh tidur badan rasa panas sgt berpeluh2 walaupun dah buka aircond full Masi terasa panas.. tdr pun susah sllu bangun 3x kadang 4x😔😔😔 #pregnant33minggu

Saya pun susah tidur malam. Skg da 31w, tidur lewat bangun awal subuh, then pukul 9pg tidur balik. Lepas zohor tidur lagi 2jam. Mungkin sebab tu malam tak boleh tidur 😂 badan cepat letih je sejak ni.

Its normal sis....makin besar perut makin susah nak tdo mlm..me till now 35weeks mmg susah nk tdo mlm...klu tdo pn just tdo2 ayam je..so sy cover tdo blah pg...klu kte kurg tdo bdn jd lesu...

Sy susah nak tido malam, mase tca at 40weeks sy tido pukul 430am, tca kol 8am.. ape lagi bp naik la mase tca tu.. x pasal2 kene admit ward and induce. Padahal xde darah tinggi pon sebelum ni

Samela..sya dh 30week sush tdo..xselesa perut mngeras.. kdg2 ase sesak nafas pn ade..huhu..bila dh lena udah nk terkencing sesaje..bangun blik.

Saya 21 week dh start susah tido mlm...siang kuat tido....mlm mcm mcm rasa gigit nyamuk la semua ada..susah nk tido mlm

Sama lah sya pun start 29w now dah 31w , insomia namanya sebab tak selesa bby makin besar harap bertabahlah semua 💪