Chance utk pregnant

Contoh kalau hari ni opk saya peak day, lepas tu sya BD, esok sy BD, lusa & keesokkan nya sya tak BD dh sbb outstation..ada chance tak ye? High chance atau tak?

10 Balas

High chance..mmg digalakkan BD masa peak day (1st positive seen) sbb dlm 12-24 jam mgkin berovulasi.. BD selang sehari sampai opk negatif pun ok sbb sperma bole hidup dlm rahim up to 5 days cuma tgok keadaan rahim tu jgk..cth faktor vaginal discharge, pH, medical condition (PCOS) & lain2

Sy memng susah nak jumpe kalau guna opk, sy check sndiri je, msuk jari dkt dlm tngok ad lendir lekat tu time subur sy, skrng tunggu hari je nak brsalin due26/11

8mo ago

Haah, sya pun x jmpa klu guna opk, x perna jmpa double line yg terang.. sntiasa samar, lepas tu try puasa air 3 jam before test opk pun tetap x nmpk double line terang😢.. end up guna instinct, n rasa klu badan mcm nk demam n keinginan tuk bersama tu lebih kuat, trus bd,wlupun test opk x positif..

entah la sis...Sy pun xpndai kira...suami Sy plk yg pandai kira..taw hari subur Sy😂..tu bln 2 tahun dpn due...

8mo ago

alhamdulillah 🥰

Ada je peluang sis. Saya bd sekali je sehari sebelum opk peak, then takde bd lagi lepas2 tu. Pregnant juga.

8mo ago

aamiin 😊

Setiap hari subur, and bd time tu. tetap akan ada high chance untuk pregnant. Either berhasil atau tak je.

8mo ago

insyaAllah moga ada rezeki sy kali ni aamiin 🥰

OPK peak hari ni maksudnya esok hari ovulasi. cukup tinggi chance tu sis. inshaAllah doa banyak2

8mo ago

aamiin aamiin aamiin..tq sis 😍

high chance je sis.. sye pun bd ble opk peak.. alhamdulillah rezeki skg baby da 10 bln..

High chance inshaAllah

Maaf tanya, BD tuu apa ye??

8mo ago

tak pastila stand for apa...yg pasti nya BD tu mksd nya (bersama suami) hehe

bd selang sehari.

8mo ago

tq 😊