alahan jerawat

hii nk tanya ada x sesape yg ad alahan naik jerawat time preggy ni?

24 Balas

Normal je tu. Ad siap pakej jerawat badan, hitam celah ketiak, peha leher... Kawal je pakai produk yg selamat ye. Nnti lps anak keluar slowly dia hilang. Sy sndiri bila mgandung, blkg bdn naik jerawat pasir.. Lps 4 5 bulan prgnnt dia hilang sndiri. Sama gak dgn muka. Sbb hormon kita ngah tonggang langgang. Jgn stop skincare. Tetap kena jaga. Kalau skincare awak selamat, truskan je.

5y ago

okayy thank youu sis 😉

Sy muka habis naik jerawat yg bernanah .. Kusam abis muka .. Lps salin baru kering jerawat .. Abis pntang trus pkai produk muka .. Now skng ok da .. Back to normal ..

Saya masa 1st trimester aritu.. sampai tukar produk pencuci muka.. hehe.. tp masuk 7 bulan dia hilang sendiri.. org tua2 kata sbb peknen anak boboy.. allahualam.. 😍😍

5y ago

tulaaa ni pon dlm 1st trimester lg,sedih plk rasa hahaha..hormon pon xstabil sbb bru kawen

Saya awal-awal jerawat penuh muka. Lepastu masok je 4 bulan, muka bersih. Sampai ibu tegur, bersih muka pakai apa? Tapi penuh jerawat satu belakang badan plk 😅

🙋‍♀️🙋‍♀️🙋‍♀️ Sy pun sblm tahu pregnant tiba2 naik jerawat kt pipi n dahi sampai kawan2 n family tegur.. 😅 Pelik juga..

5y ago

Aah rsa down pulak.. Huhu.. 😫

Sama sy sis... Jerawat bkn main byk lg naik... Sblm ni tkde pn... Pstu jenis jerawat yg sakit2 tu... Geram kdg2 tgk byk jerawat ni

Sama juga. Alahan jerawat dua belah pipi. tambah pulak time raya lahai.. First tri ja. bila dah masuk sec tri dah hilang.

5y ago

aah dkt pipi tu yg naik haihhh

Jerawat tumbuh byk dkt blakang bdn..gatal pulak tu..mse awl pregnen skrg alhamdulillah dh ok skit..

Sy masa awal² je. Pastu banyakkan minum air kosong. Alhamdulillah dah tak ada jerawat sampai skrg. ☺

5y ago

tulaaa yg slera skrg air sejuk kosong je..pegi kedai pon mnum air tu je hehee bestnyaa xnaik dh

Kalau ad amalkn minyk klpa dra. Cuba spu juga dkt muka buat mcm krim mlm inshaallah jrwt kct prt hilg

5y ago

Blh ye minyak kelapa Dara tu spu Kat muka.. Sbb sye prgnant ni muka naik mcm ruam2