Anak susah tidur malam

Hii moms nak tanya normal ke baby susah tidur malam, sedangkan kalau siang kerap tidur☹️

2 Balas

cuba ubah waktu tido anak.. mcm sy jadual tido anak 1y 6am -bgun tido -mandi 8am -makan -main 9.30am tido smpai jam 11 11am -main 12tghr -makan -makan 2.30pm - tido smpai 4pm 4.30pm -main -makan -mandi -main lagi 8pm -tido smpai jam 6am haa tu sikit jadual tido anak kt rumah. kalau balik rumah nenek dia berubah tp tak bnyk la.. yg berubah tu langsung tak tido.. main aje 😂 cuba la ubah waktu tido anak.. kalau tak tido malam penat juga kita kan.. moga Allah mudahkan 😊😊

3y ago

tpi awk masih dalam pantangkan? normal ya baby tak tido malam.. nnti dia akan ubah waktu tido sendiri. sabar ya mommy.. skrg ni mmg waktu berpenat2 smpai umur baby 3bulan dia akan mcm tu tak tido malam.. takpa Allah nak bg pahala bukan senang.. mommy kuat ya 😊😊

sebab anak tu dh byk tido siang yang punca dia susah tido malam. kalau bole banyakkan bermain dgn baby waktu siang