Hiii

Hii mommies, nak tanyaa kalau ibu hamil termakan ice cream perisa nenas tak apa ke ehh??

11 Balas

Sy ada member nurse..skrg tgh prgnt 4 bulan.. baru2 ni dia ada post mkn nenas..🤭🤭..dia bgthu mereka x pernah d ajar xbleh mkn nenas masa mngdung.. tapi sy still takut jg...sbb nenas ni tajam.. tapi klu da di olah jadi iceram xde masalah kot..jgn je mkn nenas mudah tu..jgn risau risau yea..🥰🥰🥰

4y ago

Haah kan sebab yg sya tau nenas yg tajam tu ialah nenas muda.. Nenas muda yg boleh runtuhkan kandungan.

Bg sy boleh ja.. Depend pd ibu tu juga.. Sbb sy time pregnant xda pantang, semua mkn. Durian ke, tebu ke, nenas ke.. Tp alhamdulillah xda apa2..cuma nk kpastian tya doktor msa checkup, sbb apa nk mkn sy tya detail dkt doktor

Saya masa xtau preggy tu lgi laa.. Siap mkn nenas madu tu dgn kuah rojak lgi.. Nasib la x jadi apa2..

nenas fresh jangan mkn.. sebiji tu.. kalau yg dah masak bercampur2 ok.. tp jgn byk2

xpe , saye nenas pun mkn .. doc bg jer .. jgn mkn sebijik nenas sorang2 😂

saya teringin nk makan boleh ke tak eh? Dah 8months

Takde ape laa sis. Bukan makan sebiji dua kan 😁

Boleh je sis 😉✌🏻

xde apa la...

Takpe..