Allergic kucing

Hii ada tak mommies pernah experience allergic datang after pregnant? macam saya sebelum pregnant boleh main dengan kucing tapi after pregnant once main dengan kucing terus selsema & mata gatal sangat sangat

2 Balas

pregnancy memang buat immune system kita drop, supaya badan kita tak reject bendasing (baby). sebab tu memang normal untuk eczema atau alahan lama datang balik. most probably sis memang ada alahan dengan kucing sebelum ni tapi sangat mild. bila pregnant baru terasa sebab sistem imun jadi lemah. banyakkan ambil vit C, vit D untuk kuatkan semula sistem imun, especially against alahan.