First ?

Hii. Ada tak kat sini yang bakal melahirkan baby pertama. Ape perasaan? Saya due date bulan 12 ni, tp hati ni rasa Happy bercampur takut je. Cmana laa nanti dia jahit kat bawah tuu. Ngiluuuu. Terbayang kdg sebelum nak tidur. ? sebab takde pengalaman lg ?

68 Balas

Bersalin Baby first memang sakit . Lepas keluar je baby sakit semua hilang. Btw masa teran jangan angkat punggung kalau taknak jahit banyak .

5y ago

Welcome😊

Sya pun same firts bby due date 17/11 tkut jgk mmber bsalin ank no 4 pun tpksa guna ubat sbb tak buka jln mcm kita yg xde pgalaman nie

Just relax sis saya pun hari tu first baby tpi sya relax je..kalau boleh saya nak cerita pengalaman saya besalin dulu

Saya pun first. Happy, sebak excited. Risau lebih sbb baru je lagi. Due Mac 2020 👶 Moga dipermudahkan ya Mommy² semua 🌹

Sy pon 1st baby due 13/9 ni... Mcm2 perasaan ade... Nmpk je cool.. Hahahaha smoge Allah permudahkn sgala urusan.. Aminn

Positive sis.. sy In Shaa Allah bulan 8 ni.. doakan sy dipermudahkan dan selamat semuanya n baby sihat hendaknya.. aminnn

5y ago

Mudah mudahan sis. Aamiin ☺

Sy pn due blan 12..baby 1st lg...semuaa perasaan pn tgh bercampur..tp kena positif...semoga dpermudahkan sis..

Biasa la tuu... Xpyh pk sgt yea sis.. Hihihi Sya pow bby first.. Byk kn doa.. N google cara2 pernafasan dgn betul..

5y ago

Thanks ☺

Sy 15/8 first baby..mula2 je tkut..skrg byk tawakal dn fikir psl baby je..x sbarnye nk tgk ank sndiri😊

Sama juga 1st baby n due date bln 12. Semoga dipermudahkan segala urusan kita 😍