Pertanyaan

1 - badan jadi letih, malas, rasa nak baring je taknak buat pape, nak masak utk diri sendiri makan pun rasa malas, kdg2 badan rasa lesu, suhu badan pun kejap berubah2 panas, kemudian sejuk pulak. alahan pun kdg dtg kembali cuma tak teruk. 2 - perasaan berubah2, kejap sedih, kejap happy, kejap moody, kejap takut dan down pikir saat nak melahirkan baby nanti, pada masa sama tak sabar nak jumpa baby tapi tak boleh bendung perasaan risau dan takut tu. ni semua yang saya sedang alami di trimester 3, ada ke ibu2 yg ada pengalaman begini? adakah benda ni normal ye ibu2? Maaf sy bukan merungut yee, sy enjoy jee dgn pregnancy sy, cuma nak tahu ada ke ibu2 yg rasa mcm saya rasa. saya first mom bakal melahirkan baby sulung bulan april nanti 😊#seriusnanya #firstmom

4 Balas

no. 2 tu kita samaaa. kejap moody, kejap okay. especially bila time malam sebelum tidur. banyak betul berfikir. dengan nama baby belum decide lagi. sebelum ni saya dah pernah bersalin so dah tahu penat letih & sakit dia macamana masa berpantang. even husband saya dah bagi kata-kata semangat pun, saya still nervous 😩

sme laa..baru baring jap da terlena..mmg mls gila nak masak skrg..bediri lme jdi penat..pastu kalau lepas chekup kat kk je mesty balik² tu demam la pening la🤣🤣

Num 2 tu betul sgt.. sdg mengalami ☺️ Kadang sampai termimpi bersalin 🤣 Doa banyak² sis supaya proses bersalin nanti mudah ajee insyaAllah

Normal. Lain kandungan lain pengalaman kehamilan