Air Gula

Hi normally bila kena minum air gula dkt KK? Saya baru masuk 20weeks ?

103 Balas

minum air gule tu yg tengah suam² n jgn mnum skit²... terus habiskn.. klu skit² tu dia akn bg kite muak n nk muntah.. lpas minum kumur² dgn air .. jgn minum pulak haha inshaAllah ok..

Selalu kalo minum air gula.. Sbb ada sejarah kluarga kencing manis mngkin mak atau ayah kita.. Lagi satu kalo ibu yg mngandung umur lebih 30 kot... Sy pon dgr org cite mcm tu..

Kadang nurse tengok berat badan kita kalau naik kompom kena bagi minum. Atau pun keluarga kita yang ada kecing manis dorang pun bagi minum juga. Itu yang sis tahu lah.

sy dlu pon masa 1st time nak minum air gula risau takot termuntah balik tp bila dah minum baru tau takde la terok sgt rasa air gula to.. rasa mcm minum air manis2 je

normal tu sis drg bgi mnum..jgn bmbng..drg just mau cek kita ni ada kncing manis ka x..lps da mnum airgula mnum air stgh botol mineral yg kecil then duduk diam bbrpa minit

5y ago

mmg xbg minum air ap ap pon wlau pon air msk sis . sy pon dorg xbg . lps ambek drh kali ke 2 bru bole minum . sbb xnk gnggu result sbenr kndgn gula dlm drh kita tu . sbb tu kne puasa minum juga .

Waalaikumsalam. Sy aritu dtg awal pagi, bcoz air gula still suam & senang sgt nk telan. Then minum sekali gus.. Jgn minum sikit2.. Kalau mampu nk tahan nafas pn lg bagus.

5y ago

Tapi dah minum pun still rasa loya last last terkeluar sendiri. Tapi tak apa dah banyak dapat tips nih so esok saya try yang lain 💪🏻 Thanks yeee 🤗

Bagi sis mula2 risau juga bab air gula pening weh bila minum segelas besar. Last2 dah minum then rehat or tido insyaAllah perasaan muntah tu akan hilang.

Mcm sy, Lepas 2 jam minum air gula g ambik darah lg sekali tggu kt makmal ambik result darah terus g jumpa doc phtu g klinik ibu semula hari yg sama,

5y ago

Dalam 2 jam lepas minum air gula tu boleh makan ke

Minum air kosong pastu masa minum air gula minum je trus smpai abis... Lpas minum smntara mnunggu 2jm... Elok la tidur 😁 sandar kat bahu suami 🙂

Saya selasa ni mnum air gula kali ke2..mnum yg pertama kali xde kencing manis,ni berat lak naik 2kilo sebulan tu yg kena mnum kali ke2...28weeks.

5y ago

Sy pon sama 23/9 ni kali ke 2 minum air gula, sbb berat naik 2kg sebulan lepas, siap kene monitor bp for a week, alhamdulillah normal, masa first minum air gula pon normal, Hopefully ke 2 ni pon normal,