pregnant

Hi,,nk tnye mommy semua,,saya da 38 minggu,,tp blum ada tanda...tak larat sebenarnye nk tunggu sampai 40 minggu...hihihi..mommy semua bersalin minggu ke brape?? share2 la..??

44 Balas

Saya dah 36weeks. Rasa tak larat tu mmg ada tp gagahkan jugak buat kerja rumah. Kesian nak harapkan suami buat kerja rumah, nak pegi keje lagi, mlm keje lagi. Harap² dgn buat kerja rumah sendiri ni dapatlah bersalin awal. 😂 Tak larat rasanya sampai tido pun tak lena sakit² pinggang.

Sy 39 weeks makin kerapkan berjalan,naik turun tangga. Tapi tak ada tanda jugak keluar,saja gedik2 pergi spital nak mintak doc cek kot2 ada pembukaan tak, alhamdulillah cek2 dah 3cm rupanya. Dah selamat bersalin 2/1/2020. 😊

5y ago

Boleh ke pegi je hospital minta check jalan....maaf xde pengalaman 1st baby...37weeks...

Sy due 25.2 ni.. Skrg 37wks. . Bbtl rase x larat dah.. Malam tggu siang.. Siang tggu malam.. Perut ni 24jam lapar je.. Nk tdo susah.. Skjap2 pegi balek toilet.. Haihh.. Cptla klua nakkk.. Mengah dah ni.. Boring... 😩

Anak 1st saya lahir betol2 ikot due date.. Anak 2nd lak lahir lg lambat 41minggu.. Mcm2 da buat, byk bejalan, cuci bilik air, lompat2.. Tapi masing2 sume seronok dduk dlm rahim ibu.. 😜

38week bsalin,,mse tu hari jumat,siap kejar2 lg dgn adk ipar,,ingt kn nk terberak,,sbb skit perut,,last2 org ckp nk bslin..pg bilik saringan,cek jln alhmdulillah fullten

Ilyana : banyakkan doa, pujuk baby kelaur sebelum due date,borak2 ngan baby n doa x nak kena induce. Banyakkan berjalan klu larat. In shaa Allah semoga d permudahkan semuanya 😊

5y ago

Amin aminn aminnnn yarabball aaalaaaminnnnn 🤲🤲🤲

sme lh 38wk 1day belum ada tande lg nak melahirkan, msa 37wk 4day sakit perut n pinggang sy ingat dah nak melahirkan cpt² p hospital bru 1cm doc suru balik...😌

38w4d just rse kontraksi palsu sblum2 tu , perot mngeras , tetiba lk bngun pagi ade drah ckit teros p hosp. Ptg tu bersalin huhu

sya bru 33w4d tp mcm xlarat sngt dh,xsbar nk tggu bby keluar,sllu ajk bby bckp suh keluar awl 37@38 week gitu😂 harap2 lah kn😅

5y ago

Same macam saye sis😉 33 minggu 4 hari juge.. rase x sabar nak die keluar..😄