First baby

Hi mommies. Yg ada experience, bila you all start beli barang baby? Is it too early or not if i beli sekarang sbb now I’m in 6 months ??

217 Balas

Sy 18w da start beli risau kot2 emergency so beli wpun sehelai 2..pastu beli sket2...

Beli awal yunk.. nt 7 months dh bole basuh baju2 tu hehehehe masok 8m dah tak larat nt nk buat..

6y ago

Yesss okay babe tq advice 👍🏻

Sy 5 bulan dah start beli skit2, 8bulan semua dh packing msuk bag get ready tkt bersalin awal 😅

Time baby 1st..usia kandungan dh 7 bulan baru beli semua keperluan baby..utk anak kedua pun sama..

Yes.. u can start shopping for unborn baby.. u already know the gender of the baby so more easy to buy ..

6y ago

Alright 👌🏼

Sy 7 bulan baru beli smua lengkap.. Dah packing msuk dlm bag dah, tinggal nak bawak p hspital je

Sy pn baru masuk 6 months x beli brg lagi. But my friend da suruh start beli brg sbb nanti da x larat.

6y ago

Haha itulah saya pun fikir mcm tu jugak

Sgt sesuai waktu skrg beli.. Sy masuk 5bulan lebih dh start beli sikit2.. Bnyk taw berhabis

sy beli ms Ada sales walaupun baru je sebulan...Kalo Ada expo baby je msti p

klu ikutkan masuk 3bln mmg dh mule shopping brg baby.ya lh kn dh exited sgt nk smbut org baru

5y ago

sama . sya pun mcm tuh.. 3bln start dah beli2 baju baby . excited beli baju comel2 .. yala excited sambut org baru kn . apa lg klu first baby yg lama dah d nanti2kn 😊