Angin

Hi mommies..sy bru pregnant around 6 weeks..nak tanya, normal ke kalau saya selalu rasa sakit perut berangin2 mcm gastric even masih kenyang atau baru lepas makan??

65 Balas

Ibu mngndung mmg akan senstive dari SEGALA segi trmsuk masuk angin 🤭 pkai minyak yuyi cap limau.. pkai siikit ja..

Normal sis masa preggy ni dlm bdn kita memg byk angin so elakkan mkn mknn seperti pulut terung cempedak nangka ubi

5y ago

ouh..info baru ni..tq for the advice ya sis👍👍

Mcm sya hri tu .smpai muntah² ,pning kpla...biasa la tu alahan..nnti dh msuk 4blan lbih bru ok balik..hihi..mcm sye

5y ago

Hehehe..skrg ni berteman minyak angin je.. saya sapu² kat kepala.cuma x tahan bila perut angin, mcm lapar sgt. Padahal da makan .

Normal awak if perut ada angin. Sllu la isi mknn mkn buah2 le roti ke apa2 je la yg bkhasiat. Jgn biar perut kosong.

5y ago

Terima kasih👍😊

Haah sy pon perut kembung. Padahal makan je. Memang tak selesa. Nk tido pon pusing sana sini.7minggu baru.

Sy pn sama. Kembung perut serba xkena dibuatnye. Lg 1 rse mual je.. Esk nk g klinik tnya pendapat doctor

Sama mcm sy..sy gi klinik..dctr tak suggest ambil apa2 ubat..so kena tahan je lh..& sapu minyak angin..

Boleh tpi kalau berlarutan lebih baik try doktor ye sbb dalam buku pink ada belah belakang boleh baca

Sy pn cmtu..sendawa sampi cm nk muntah..tp dokter ckp xelok sapu minyk angin jd sy hidu je sis..

Normal sis..sy Dulu time awal2 pun mcm tu..rse perut sebu and berangin.. kene mkn and minum air kosong

5y ago

ye2, betul tu sis..rasa sebu je perut kan..ok2, insyaallah will do..thank you for the advice ya😊