Angin

Hi mommies..sy bru pregnant around 6 weeks..nak tanya, normal ke kalau saya selalu rasa sakit perut berangin2 mcm gastric even masih kenyang atau baru lepas makan??

65 Balas

Sy pn since preggy byk angin.. Sy just sapu minyak telon baby, skali kita pn nk tdo bila bau😂

Mybe sbb lmbat makan. Kne mkn sblum lapar,stop seblum kenyang. Mke sure jgn biar perot kosog.

5y ago

ok sis..thanks for the advice👍

Pernah ada yg kongsi petua kat sini, letak minyak kat betis. Membantu katanya. Boleh cuba ☺

5y ago

Oooo ok nanti sy cuba

Bileh sis...gaviscon blh utk ibu mengandung gk..tp seeloknya sis tnya dokt sis dlu

Sy pn kadang cam sis.. better sis tanya doc dlu ye..sebab penerimaan bdn xsama

Sy pn teruk kembung..tp lepas masuk 9w ni mcm dh kurang plak..alhamdulillahh

Sama sis. Guling2 atas katil je sambil mtk suami picit2 kepala & bahu ☺️

Boleh sis mkn gaviscon..sy ritu spnjng preggy kne mcmtu sy mkn gaviscon

Normal sis. Masa saya awal2 pregnant pun cmtu. Doc ckp sbb perubahan hormon.

5y ago

ouhh..sb perubahan hormon..ok2,tq for the sharing sis😊

Suami ble urut bahgian bahu n Kaki utk kurang Kan rasa tdk selesa sis...

5y ago

Kiranya tak boleh urut ke sis ?