Perut tak selesa

Normal ke kalau awal pregnant perut selalu rasa tak selesa ? Rasa mcm angin je pastu kekadang loya tapi muntah taknak keluar.Kadang2 sakit mcm gastric. Siapa alami benda yg sama ? And apa mommies akan buat kalau rasa gitu ? #1stimemom #advicepls

7 Balas

sama macam saya, sejak masuk minggu ke 5 dah mula loya, selera makan hilang, makanan semua jadi tak sedap kat lidah. dan makin kerap acid reflux, pedih hulu hati. saya mmg avoid makanan pedas, sebab bila sedawa seksanya tuhan yg tahu huhu. tp semua pesan kena paksa makan, jadi saya paksa juga makan buah, biskut, roti, bubur dan sup. sebab bila perut kosong rasa nak gastrik pulak. harap2 begini je lah, tak nak muntah2 lg penat huhu

2y ago

baru 6 minggu.

Saya masa anak first dulu slalu jadi gitu. Solutionnya, elakkan mkn makanan pedas dan berangin.

Maaf nk menyelit. If awal2 ni takda rasa alahan normal ke? Saya rasa mcm biasa ja.

2y ago

saya pun tak ada rasa apa2 lg sis, sbb dri sblm tahu pregnant ada minum mamariam tpi baru je dlm seminggu minum.

Masuk harini sy dh 10 hari sakit perut rasa perut xselesa je xthu knp

2y ago

Ada yg kata, perut tak selesa awal2 ni sbb rahim nak membesar. so mmg rasa mcm gastric, pedih ulu hati and angin gitu. so kena byk minum air, and jgn biarkan perut kosong. makan every 2/3 hours even tak lapar.

Sama dgn saya, tp sye dah start mabuk pregnant tu huhu

2y ago

ouhh dah ada pengalaman la hehe. so mmg normal laa kan perut tak selesa awal2 ni ? Teruk jugak morning sickness sis anak pertama. moga kali ni lebih semangat heeh

normal rasanya

2y ago

Thanks sis ☺️

samaa 🥲

2y ago

Mostly rasa mcm tu jugak ye ? so normal laa kot eh. Take care mommy ❤️