Pusat bayi timbul (hernia) baby girl

Hi Semua, baby saya sekarang nak hampir 7minggu tapi pusat masih timbul, lebih-lebih lagi bila baby meneran pusat lagi nak tersembul (gambar). Baby semua ok tak meragam, minum susu mcm biasa, perut tak kembung, kencing berak pun normal. Mommies lain pernah ada masalah ni jugak tak? Biasa nya bila pusat ni akan kedalam & baik semula ye? Risau tengok😭

Pusat bayi timbul (hernia) baby girl
66 Balas

Saya dulu pantang anak pertama mak mertua jaga.. Pantang anak kedua n ketiga pantang berdua dengan asben jaa.. Family jauh dekat sabah.. ikut petua mak mertua jaa.. Time pusat baby jatuh tu lepas mandi kan baby hancurkan halus kemenyan letak cikit dekat permukaan pusat baby tu panas kan sikit ibu jari guna lilin then selawat2 tekan pusat baby tu automtik cantik pusat baby masuk dalam.. InshaALLAH..