baby kuning

hi, ada tak utk kasi kurang kuning baby cepat? ??? baby saya kuning makin naik and hrini dh kena tahan dlm wad ??? cmna nak kasi kurang kuning cepat, tak sanggup duduk dalam wad lama2 ??? pleaseee tlg saya

116 Balas

Susu ibu dgn kerap, byk n pastikan berak y byk. Ibu pun jaga makan. Check balik apa makanan y buat anak trun n naik kuning. Mcm sya, org ckp minum susu kambing trun kuning. Tp anak saya trun sgt2 skit n kdg2 x trun. Tapi kalo saya minum sunkist. Rasa cm nk melompat2 tgk result trun byk n consistent. (Dr bacaan 330 ke bacaan prolonged jaundice leh isytihar discharge 125) amik masa 2 bulan. 2x masuk hospital. Perah susu ibu masuk botol kalo anak masih susah nk isap tp kena ajar breastfeed betul2. Sbb bagi susu ibu dalam botol sbb nak pastikan dia dpt minum byk. Sbb mcm saya, anak npk macam leh isap tp sbnrnya tak sbb bila baby isap lebih dari setgh jam n masih x kenyang2. Tu sbnrnya tanda dia xdpt isap dgn betul. Jgn biarkan mcm saya. Dah msuk sebulan baru tau punca. Kdg2 anak saya nyusu sejam lebih tp x kenyang2. Lps dah abis kuning, dah x perlu bagi botol susu. Saya Teruskan breastfeeding cam normal